• Brancon
 • Adres

  Industrieweg 13A
  9422CX Smilde

 • Telefoonnummer

  06 5105 4419

 • Toegankelijkheid rolstoelgebruikers:

  Ja

Brancon

Bedrijfsactiviteiten

Brancon heeft twee hoofdactiviteiten. De ene is Product Life cycle Management. De andere is het restaureren van antieke zeilboten.
In de werkplaats in Smilde wordt gewerkt aan bijzondere houten zeilboten. Zo wordt gewerkt aan een aantal BM-ers. Boten in 1928 ontworpen door een Kapper uit Bergum. Het waren de eerste boten betaalbare boten die door amateurs kon worden gebouwd, dankzij een destijds unieke bouwmethode. De water sport was niet langer meer het domain van de welgestelde bevolking.
Deze 80 tot 90 jaar oude boten worden in Smilde gerestaureerd en gereedgemaakt voor nog een 20 tot 30 jaar zeilplezier.
Het restaureren van deze boten is zo arbeidsintensief dat je een welgestelde eigenaar moet zijn om het te betalen. De oplossing voor de gewone man: Alles wat je zelf kunt doen, doe je zelf onder toezicht van een ervaren scheepstimmerman,
Op dit ogenblik wordt gewerkt aan twee BM-ers, één Bulthuis jol, een Juweel, een Pampus en ex-Spanker.
Tussen de boten door is er tijd om andere houten voorwerpen te restaureren.
Bij de meeste timmermannen gaat het er om rechte dingen te maken. Bij een boot is alles krom. Dit maakt de uitdaging extra groot.


Open Bedrijvendag

Tijdens de open bedrijvendag zullen aantal van mijn klanten aan hun boot werken en Uitleg geven over de boten en het werken aan de boten. De materialen die worden gebruikt om houten zeilboten te bouwen en te restaureren zult u niet bij de doehetzelf winkel vinden. Niet alleen het hout, maar ook lijm, verf en lak zijn producten, speciaal voor boten die maanden in het water liggen, bloot gesteld aan de brandende zon en het jaren moeten uithouden. En dan te bedenken Hout werkt!!!

Brancon

Industrieweg 13a, Smilde, Nederland