Centrum voor Voettherapie

Bedrijfsactiviteiten

PODOTHERAPIE

Onze podotherapeuten helpen mensen met voetklachten, maar ook klachten die voortvloeien uit het verkeerd functioneren van de voeten. Hierdoor kunnen klachten ontstaan in de benen, knieën, heupen en/ of de lage rug.

De podotherapeuten zijn ingeschreven bij het kwaliteitsregister voor paramedici. Dit houdt in dat zij zich verplichten om regelmatig bij- en nascholingen te volgen. Ook zijn ze lid van de Nederlandse vereniging van Podotherapeuten (NVvP).

PEDICURE

Gaat het lopen niet comfortabel? Heeft u last van overmatig eelt, likdoorns of heeft u last van uw nagels? Onze pedicures zetten zich in om uw voeten periodiek te behandelen!

De pedicures zijn allemaal lid van ProVoet en staan ingeschreven in het KRP, het kwaliteitsregister voor pedicures. Onze pedicures onderscheiden zich door hun directe contacten met de podotherapeuten.

DIABETES?

Veel mensen met diabetes mellitus krijgen last van hun voeten. Hierom controleren onze podotherapeuten de voeten van diabetes patiënten. Tijdens dit onderzoek wordt bepaald hoeveel risico de patiënt loopt op het krijgen van wonden. Aan de hand hiervan wordt de vergoeding voor de pedicure behandelingen bepaald. Deze vergoeding komt rechtstreeks uit de basisverzekering en wordt niet in mindering gebracht op het eigen risico!

Deze onderzoeken gaan in samenwerking met de praktijkondersteuner van de huisarts of de behandelend specialist. Het is belangrijk dat je je voeten goed verzorgt en controleert om problemen te voorkomen!