De Vuurvlinder – Democratisch Schoolcentrum voor Natuurlijke ontwikkeling

Bedrijfsactiviteiten

Welkom bij Schoolcentrum De Vuurvlinder! Wij nodigen jullie van harte uit om kennis te maken met ons brede aanbod voor educatie en ontwikkeling. Bij ons centrum bieden wij basis- en voortgezet onderwijs voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar, met de mogelijkheid tot uitloop tot 20 jaar. Onze democratische school is gevestigd in Drenthe in het landelijke Nieuw Buinen nabij Stadskanaal provincie Groningen. Bij ons staat het kind centraal en streven we naar intrinsieke motivatie en sociocratisch overleg.

Veiligheid, respect/liefde, vrijheid en verantwoordelijkheid zijn de kernwoorden die onze school kenmerken. We creƫren een veilige omgeving waarin respect en liefde voor elkaar centraal staan, wat op zijn beurt vrijheid bevordert. Met vrijheid komt ook verantwoordelijkheid, zowel voor jezelf, elkaar als de omgeving. Vanuit deze kernwaarden bieden wij een groeimogelijkheid voor alle kinderen.

Ons Schoolcentrum is een flexibele en gevarieerde leeromgeving waarin we ruimte kunnen bieden aan elke leerbehoefte en ontwikkeling. Elk kind en elk teamlid draagt iets unieks bij en vormt samen onze school.

Naast ons democratisch onderwijs bieden wij ook mogelijkheden voor eigen leerwijze en tempo, projectonderwijs, stage- en werkplekken, opbouw van een diploma en portfolio, begeleiding naar vervolgonderwijs of werk, en speciale aandacht voor zorg-onderwijs trajecten.


Open Bedrijvendag

Bij Democratisch Schoolcentrum De Vuurvlinder kun je komen ervaren hoe onderwijs ook anders kan. Voor kinderen en jongeren met hun ouders zetten we deze zaterdagmiddag de deuren open en kun je aansluiten in de werkplaats of in het atelier. Jonge kinderen kunnen al spelend ontdekken, in de speelruimte of buiten, en voor de ouders is er gelegenheid om in gesprek te gaan en vragen te stellen. Van harte welkom!

De Vuurvlinder – Democratisch Schoolcentrum voor Natuurlijke ontwikkeling

Noorderdiep 99, Nieuw-Buinen, Nederland