Drents Museum

Bedrijfsactiviteiten

Tijdens deze editie van de Open bedrijvendag besteedt de NAM aandacht aan het feit dat het jaar exact 70 jaar geleden is dat de eerste gaswinningsput in Nederland door NAM werd geboord. En zoals wellicht bekend was dat in Coevorden. Het lijkt de NAM bijzonder gepast om juist in de driehoek Coevorden-Schoonebeek-Emmen, met de start van de energietransitie van de 20e eeuw, aandacht te vragen voor de energietransitie in de 21e eeuw. Omdat met name in Zuid-Drenthe veel bedrijven zijn gehuisvest die in de afgelopen 70 jaren veel met NAM hebben samengewerkt, werkt de NAM ook op de OBD samen met deze innovatieve en kwalitatief hoogwaardige bedrijven. Deze bedrijven hebben ervoor gezorgd dat er veel kennis en kunde over de olie- en gaswinning over de hele wereld ‘geëxporteerd’ wordt.

Codename: Energy is de familiebelevenis in het Drents Museum waar alles draait om energie. Deze belevenis geeft op een verrassende, eenvoudige en snelle manier inzicht in wat energie is, en welke gevolgen ons energiegebruik voor de toekomst heeft. Codename: Energy zit gevestigd in het Drents Museum en is mogelijk gemaakt door de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM).


Open Bedrijvendag

Codename: Energy is de familiebelevenis in het Drents Museum waar alles draait om energie. Deze belevenis geeft op een verrassende, eenvoudige en snelle manier inzicht in wat energie is, en welke gevolgen ons energiegebruik voor de toekomst heeft. Alles wat je bedenkt en doet op het gebied van energie heeft invloed op de wereld. Wat vorige generaties hebben bedacht en gedaan, bepaalt hoe wij er nu voor staan. En wat wij doen en bedenken heeft gevolgen voor de mensen na ons. Weet jij bijvoorbeeld hoe veel energie het kost om een smoothie te maken? Ervaar dit zelf en fiets vandaag zelf je eigen smoothie op de smoothiebike! Uiteraard mag je de smoothie naderhand zelf lekker opdrinken.

Zelf in de wereld van energie duiken? Codename: Energy zit gevestigd in het Drents Museum en is van dinsdag tot en met zondag geopend (in schoolvakanties ook op maandag open). Met een museumkaartje van het Drents Museum kan iedereen er in. Voor (groot)ouders met kinderen van 8 tot en met 14 jaar een leuke en leerzame ervaring. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het Drents Museum. Codename: Energy is mogelijk gemaakt door de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM).

Cosse Camper Adventure

Drentse Mondenweg 21, Nieuw-Weerdinge, Nederland

Aquarena

Stadionplein 23, Emmen, Nederland

Gemeente Emmen

Raadhuisplein 1, Emmen, Nederland

Memo ict

Kapitein Nemostraat 20, Emmen, Nederland

Heli Holland

Kanaal B Zuidzijde 3, Emmer-Compascuum, Nederland

Webba

Kapitein Nemostraat 20, Emmen, Nederland

Autovakmeester de Jonge

Hoofdkanaal Westzijde 113, Emmer-Compascuum, Nederland

De Herinneringenmakers

Baander 4, Emmen, Nederland

Cofian

Marco Polostraat 16, Emmen, Nederland

McDonald’s Emmen

Hoenderkamp 1, Emmen, Nederland

Treant Zorggroep locatie Holdert

Hondsrugweg 101, Emmen, Nederland

Menso

Abel Tasmanstraat 7, Emmen, Nederland

MKBiT B.V.

Kapitein Nemostraat 20, Emmen, Nederland

Area

Columbusstraat 25, Emmen, Nederland

Kinepolis Emmen

Westeind 70, Emmen, Nederland

Kringloopwarenhuis Het Goed

Kapitein Grantstraat 24, Emmen, Nederland

Dokter Schoonmaakorganisatie

Maxwellstraat 2, Nieuw-Dordrecht, Nederland

Harwig Installatietechniek

Atlantis 3, Emmen, Nederland

Afscheidshuis Vlinders

Baander 4, Emmen, Nederland

Micksart Gallery en Atelier ANNIGJE

Kapitein Grantstraat 24, Emmen, Nederland

Belle Health – vitaliteits expert

Kloostermanswijk Westzijde 70, Klazienaveen, Nederland

Top tuin Emmen BV

Parallelweg 36, Emmen, Nederland

Hima verbouw en renovatie

Parallelweg 36, Emmen, Nederland

Drents Museum

Beekweg 33, Schoonebeek, Nederland