Vleesveebedrijf De Til

Bedrijfsactiviteiten

Wij adopteren Belgische Wit Blauwe kalveren van 2 melkveehouders, zodat deze niet in de kalf mesterijen terecht komen en tijd van leven hebben. Ook krijgen we soms te lichte of gehandicapte kalfjes van andere melkveehouders. Dit is bij ons geen probleem.
Alle stiertjes worden onder verdoving gecastreerd en onthoornd, dit wordt gedaan door de veearts en zijn dan os. Dit doen wij, omdat zij dan gewoon bij elkaar kunnen blijven en in grotere groepen naar buiten kunnen als het weer het toe laat. Dit geeft heel lekker vlees wat niet beïnvloed wordt door testosteron (mannelijk geslachtshormoon). Normaal worden deze kalveren niet ouder dan 8 tot 12 maanden en komen niet buiten. De kalfjes die bij ons komen, gaan 2 seizoenen naar buiten en mogen langzaam groeien (geen plofrund) en worden geslacht voor hun derde levensjaar.
Onze dieren krijgen geen soja, geen preventieve antibiotica. Wel krijgen ze volop mineralen waar ze naar behoefte aan kunnen likken. Wij zijn grondgebonden en circulaire (recycle) boeren en alle mest komt terug op
Onze dieren krijgen geen soja, geen vee-brok en geen preventieve antibiotica. Wel krijgen ze volop mineralen waar ze naar behoefte aan kunnen likken. Wij zijn grondgebonden, circulaire (recycle) boeren en alle mest komt terug op eigen land en verbouwen dit jaar 100 % gras. Dit alles voor onze runderen. Ook produceren wij hooi en kuilvoer voor onze kalveren. Wij gebruiken geen kunstmest.
De meeste ossen worden door ons zelf naar slachter Kosse en Co in Ommen gebracht en dit veroorzaakt geen stress. Ook gaan ze altijd minimaal met z’n tweeën.
Wij verkopen diep bevroren exclusief ossenvlees in het winkeltje aan huis voor supermarkt prijzen. Deze ossen worden nog op de ouderwetse manier gemest voor de huisslachting.
U kunt er ook voor kiezen om een zelf samengesteld pakket op te laten sturen. Dit kan door middel van een email of messenger bericht geregeld worden. Verzend kosten € 11,00. Zelf samengestelde pakketten vanaf 3,5 à 4 kilo of 7 à 8 kilo Maak een boodschappenlijstje via www.rundvlees.nu prijzen Het kan voorkomen dat 1 van de producten uitverkocht is. Alles is in overleg.
Ook kunt u bij ons terecht voor varkensvlees van Sallaands Varken. Dit om de korte keten te stimuleren.
Kies voor kwalitatief hoogstaand duurzaam traceerbaar korte keten vlees waarvan je weet wat je eet. U kunt ook elke week op WOENSDAGMIDDAG OM 13.30 tot 15.00 uur genieten van onze dieren tijdens het KALFJES KNUFFELEN en de “VRAAG MAAR RAAK” RONDLEIDING. Kosten € 2,50.


Open Bedrijvendag

Rondleidingen om 10.00 uur, 11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 en 15.00 uur.
Verloting d.m.v. het inleveren van uw telefoonnummer (naam hoeft niet i.v.m. privacy).
U kunt nagenieten op ons terras onder het genot van een kop koffie, thee, ranja, warme gehaktbal en/of een broodje hamburger.

 

Interim Transport Group

De Holwert 12, Coevorden, Nederland

Scheerhoorn Fietsen

De Holwert 12, Coevorden, Nederland

GroeNoord Ag&Turf b.v.

De Holwert 12, Coevorden, Nederland

Europa Garage Coevorden

De Holwert 12, Coevorden, Nederland

De Nieuwe Veste

Graaf van Heiden Reinesteinlaan 1, Coevorden, Nederland

Meubelmakerij Smits

De Brinken 2, Dalen, Nederland

FabLab Coevorden

Graaf van Heiden Reinesteinlaan 1, Coevorden, Nederland

Tuindeco

Europark Allee 1, Coevorden, Nederland

Swanink Technology Coevorden

Vosmatenweg 3, Coevorden, Nederland

Mobivit

De Holwert 12, Coevorden, Nederland

Lekker Drenthe

Data 42, Coevorden, Nederland

ICT Pit Stop

Monierweg 9a, Coevorden, Nederland

I-beheer

Monierweg 9, Coevorden, Nederland

Forbo Novilon

De Holwert 12, Coevorden, Nederland

Bakkerscafé de Loods

Parallelweg 20a, Coevorden, Nederland

AVC Support – QledX

Graaf van Heiden Reinesteinlaan 1, Coevorden, Nederland

Vleesveebedrijf De Til

Wittenweg 1, Dalerpeel, Nederland