Enthousiaste deelnemers en duizenden bezoekers tijdens Open Bedrijvendag Emmen 2019

Enkele duizenden mensen hebben zaterdag 2 november een kijkje genomen bij de vijftig deelnemers aan de Open Bedrijvendag Emmen 2019. Herman Idema, directeur van de organiserende ondernemersorganisatie VPB-Emmen is enthousiast over het verloop. Over het aantal deelnemende bedrijven en zeker ook vooral over het aantal bezoekers.

Vijftig bedrijven en ondernemers zetten hun deur open, in totaal enkele duizenden mensen kwamen bij de deelnemers op bezoek. Van enkele tientallen bij de één tot zo’n vijfhonderd bij groothandel Sligro en meer dan duizend bij Drentea Office Furniture. “Ik zeg nu al: voor herhaling vatbaar. Tijdens de uitgebreide ronde bij de deelnemers hoorde ik uitsluitend positieve geluiden. De formule die we hebben opgezet samen met de gemeente Emmen en de Provincie Drenthe, slaat aan. ”

“Het was echt een unieke gelegenheid om bij bedrijven binnen te kijken waar je normaal nooit zou komen, of waarvan veel mensen zich afvragen ‘wat gebeurt daar?’. Op zo’n Open Bedrijvendag is het mooi dat je zowel terecht kunt bij de lokale sportschool, de leefstijl-adviseuse, een garagebedrijf, maar ook bij bijvoorbeeld de Milling Company Europe in het oude Agrifirm gebouw waar ze nu allerlei nieuwe producten maken uit afvalstromen uit de landbouw en de voedingsmiddelenindustrie. Hoe werkt dat eigenlijk.”

Heli Holland, de helicopterwerkplaats zette de deuren open en bij Harwig Installatietechniek kon je je met een Exoskelet even superman of supervrouw voelen. En wat doen ze bij kantoormeubelenfabrikant Drenthea, hoe zijn ze daar op een bijzonder manier bezig met nieuwe, biologische materialen en hoe zorgen ze voor zo weinig mogelijk afval? Mc Donalds was overigens ook weer een hit. Om maar eens een greep uit de vijftig deelnemers te doen.

Klik hier voor de foto’s van de Open Bedrijvendag Emmen

Klik hier voor het online fotoalbum van Drentea