Open Bedrijvendag 2019 in Emmen in teken circulaire economie

Op zaterdag 2 november, opening bij Drentea

Bedrijven en organisaties in de gemeente Emmen zetten op 2 november hun deuren weer open voor iedereen tijdens de Open Bedrijvendag. De Open Bedrijvendag 2019 heeft dit jaar in de gemeente Emmen als speerpunt hergebruik en gebruik van hernieuwbare materialen. In twee woorden: circulaire economie.

Drentea is in de gemeente Emmen het eerste bedrijf dat zich heeft aangemeld voor de Open Bedrijvendag 2019. De officiële opening van de OBD 2019, zoals het evenement wordt afgekort, wordt daarom in Emmen dan ook bij dit bedrijf georganiseerd. Drentea presenteert daar ook haar nieuwe gezicht naar buiten toe.

Het bedrijf is in Emmen, maar ook nationaal, een voorloper. Het bedrijf ontwikkelt met de nieuwste materialen het kantoor van de toekomst en heeft als doel om daarbij volledig zelfvoorzienend te worden en geen afval meer te produceren. Ook zoekt Drentea met producten van haar eigen ‘greenfield’ in Emmen naar nieuwe en herbruikbare natuurlijke materialen voor haar producten.

Meedoen

Meedoen aan de Open Bedrijvendag 2019 is mogelijk voor ieder bedrijf in iedere sector. Ook wanneer bedrijven niet bezig zijn met circulaire economie. Het gaat er vooral om te laten zien wat je doet als bedrijf en hoe. Aanmelden is simpel, dat kan via de website www.obdd.nl en de knop ‘deelnemen als bedrijf’. Afgelopen jaar deden in Emmen zo’n vijftig bedrijven mee aan de Open Bedrijvendag.

Deelnemende bedrijven ontvangen vanuit de organisatie advies en ondersteuning bij hun voorbereidingen op weg naar deze jaarlijkse open dag voor bedrijven en organisaties

De Open Bedrijvendag 2019 in Emmen is een samenwerking tussen de Vereniging Parkmanagement bedrijventerreinen Emmen (VPB-Emmen), de gemeente Emmen en de provincie Drenthe.