Open Bedrijvendag: Trots op Emmen!

Zaterdag 6 november openen bedrijven hun deuren voor publiek

Tijdens de Open Bedrijvendag Emmen op zaterdag 6 november zetten meer dan 40 bedrijven in de gemeente Emmen hun deuren tussen 10.00 en 16.00 uur open voor publiek. Het gaat om Emmense bedrijven uit allerlei branches: bouw, onderwijs, techniek, ict, zorg, vrije tijd, kunst, gezondheid, kringloop en sport.

Trots op Emmen
Het thema dit jaar is Trots op Emmen: we zijn trots op wat er in Emmen gemaakt en gedaan wordt!Wethouder Guido Rink: “Trots zijn we op onze bedrijven in de gemeente! Vaak is onvoldoende bekend welke bijzondere producten of diensten in Emmen gemaakt of geleverd worden. Tijdens de Open Bedrijven Dag krijg je de kans om dit van dichtbij te zien. Zo’n kijkje achter de schermen kan ook helpen bij bijvoorbeeld een oriëntatie op een studie of een (nieuwe) baan”. De deelnemende bedrijven organiseren de hele dag workshops, demonstraties en andere activiteiten voor jong en oud.

Aandacht voor coronamaatregelen

De organisatie van de Open Bedrijvendag vraagt wel extra aandacht voor de coronamaatregelen die gisteravond zijn aangekondigd. Dat betekent dat bezoekers gevraagd wordt een mondkapje te dragen bij het bezoeken van de bedrijven en thuis te blijven bij klachten. Horecabedrijven die deelnemen aan de Open Bedrijvendag vragen om een persoonlijke QR-code en een geldig ID-bewijs, zoals mu ook gebruikelijk is.

Geen opening

De officiële opening zou plaatsvinden bij Woonwijkcentrum Holdert in Emmen. Doordat er weinig tijd is om een nieuwe opening te organiseren, heeft de organisatie besloten de Open Bedrijvendag niet officieel te openen.