150 studenten werken mee in Meppel

De organisatie van de Open Bedrijvendag Meppel is in handen van ICC Parkmanagement, de gemeente Meppel en vertegenwoordigers uit het onderwijs (o.a. Deltion, Stad & Esch, Drenthe College en AOC Terra). Ongeveer 50 studenten van deze scholen werken hieraan mee vanuit het Ondernemerspunt van de Regiocampus.

Ondernemers kunnen hulp vragen

Voor tips of adviezen over het bedenken van een leuke activiteit of ondersteuning op de dag zelf kunnen ondernemers een beroep doen op deze studenten. Daarnaast denken ze mee in de organisatie van de dag, ze gaan op bezoek bij de scholen en brengen de OBD via een kwis onder de aandacht. Op de Open Bedrijvendag zelf zijn ruim 100 studenten aanwezig in de rol van gastheer/-vrouw. De OBD wordt gepromoot in advertenties en op social media

Voor vragen kunt u contact opnemen met Jos Hagedoorn (mail parkmanager@iccpmm.nl) of Angèl Meijnen-Geraedts via a.meijnen@meppel.nl Aanmelden kan tot 20 oktober via https://obdd.nl/deelnemen-als-bedrijf/.

Dag van de Techniek

Voorafgaand aan de Open Bedrijvendag zijn er op Stad & Esch de dagen van de techniek. Leerlingen van groep 7 van de basisschool kunnen kiezen deel te nemen aan verschillende technische activiteiten. Van het programmeren van een robot, het besturen van een drone tot het metselen van een muurtje. Ook deze dagen van de techniek worden mede mogelijk gemaakt door enkele enthousiaste bedrijven en instellingen. Alle voortgezet onderwijs scholen in Meppel en Steenwijk hebben zich aangesloten bij Sterk Techniek Onderwijs. Met als doel: kwalitatief hoogstaand techniek onderwijs op het vmbo. Een sterk vmbo draagt bij aan doorstroom via het mbo naar het bedrijfsleven. Deze samenwerking is van belang om uiteindelijk goede gekwalificeerde mensen te krijgen in de technische beroepen. Contactpersoon is Klaas Luten van Stad&Esch (kluten@stadenesch.n).